Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Gepeperde Eendenborst met Champignons en Room

Gepeperde Eendenborst met Champignons en Room

Product Informatie

Omschrijving : Een pittig gerecht

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

4 eende borsten
2-3 eetlepels geplette zwarte peperkorrels
zout
50 mililiter cognac
100 mililiter bouillon
100 mililiter room
takjes peterselie voor garnering

Voor de paddestoelen:

100 gram shiitake
100 gram oesterzwammen
30 gram gedroogde chinese zwarte paddestoelen(geweekt en afgegoten)
30 mililiter olijfolie
2 eetlepels boter
100 gram verse spinazie

De bereiding:

Snijd het vel van de eende borsten met een scherp mes op meerdere plaatsen in.Druk de geplette peperkorrels in het vlees en strooi er zout over.Verhit een grote koekenpan boven matig vuur,leg de eend er met de velkant naar beneden in.Laat 5 minuten bakken tot het vel mooi bruin en knapperig is.Draai het vlees om en bak nog eens 4 minuten.Haal uit de pan en zet ze warm weg.
Giet het vet uit de pan en deglazeer de pan met de cognac.Giet de bouillon erbij en roer alle aanbaksels goed los van de bodem.Voeg de room toe en laat de saus inkoken tot een consistentie die op de bollekant van een lepel blijft hangen.Verhit in een tweede pan de olie en 1 eetlepel boter.Bak hierin de paddestoelen voeg op het laatst de spinazie toe.

Zorg dat je 4 warme borden hebt.Leg eerst wat van de paddestoelen erop.Snijd de eendeborsten in plakken en leg die er bovenop.Giet wat van de saus er omheen en garneer met takjes peterselie.
 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren