Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Geroosterde Kalkoen met Pruimen/Kastanje Vulling

Geroosterde Kalkoen met Pruimen/Kastanje Vulling

Product Informatie

Omschrijving : Heerlijk en anders

Aantal personen : 8-10

Bereidingstijd : +/- 4 uur

Ingredienten :

1 kalkoen a 4 1/2- 5 1/2 kilo
50 gram boter
170 gram uien fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
570 gram mager spek
85 gram bacon in plakken
110 gram broodkruim
2 eetlepels peterselie fijngehakt
1/4-1/2 theelepel van elk,nootmuskaat,kaneel en gemalen kruidnagel
40 kastanjes
30 gedroogde pruimen 1 nacht in water geweekt
voor de jus:

1 glas rode port

De bereiding:

smelt de boter,voeg de uien toe en laat ze op laag vuur zacht worden maar niet kleuren.Kerf de kastanjes aan beide zijden in.Zet ze op met koud water en laat ze 20 minuten koken.Haal er steeds een paar tegelijk uit het water en pel ze.Hak de helft van de kastanjes in stukjes van 1 centimeter,laat de rest heel.Hak het spek en de bacon fijn.Ontpit de pruimen hak de helft fijn en laat de rest heel.Meng alle ingredienten voor de vulling behalve de hele kastanjes en pruimen.Kruid het geheel en roer het broodkruim erdoor.Vul de kalkoen niet te stevig met de vulling.Verwarm de oven voor op 190 graden.Smeer de kalkoen aan alle kanten goed in met boter.Leg hem op zijn kant in een braadslee.Dek af met een dubbele laag aluminiumfolie.Bak de kalkoen 2-3 uur(ligt aan de grootte).Draai hem halverwege op zijn andere zij.Als de kalkoen bijna klaar is verwijder je de folie en laat je zoveel mogelijk vet weglopen,maar niet de vleessappen.Leg de kalkoen op zijn rug,strooi er wat zout en bloem over.Leg de hele kastanjes en pruimen er omheen en bak nog 20 minuten onafgedekt in de oven.Leg de kalkoen op een voorverwarmde serveer schaal.Leg de kastanjes en pruimen er omheen.Verwijder het overtollige vet uit de braadslee,voeg de port toe,laat even aan de kook komen.Breng op smaak en giet over de kastanjes en pruimen.

 

 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren