Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Geroosterde Sinaasappel Zalm

Geroosterde Sinaasappel Zalm

Product Informatie

Omschrijving : Een aparte,maar lekkere combinatie

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 50 minuten

Ingredienten :

2 sinaasappels in dunne plakken
1 kleine ui gepeld in dunne plakken
20 mililiter olijfolie
4 zalmfilets a 175 gram per stuk
1 theelepel citroenpeper(silvo)
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 eetlepel gedroogde peterselie
100 mililiter vers sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.Meng in een kommetje de citroenpeper,knoflookpoeder en gedroogde peterselie door elkaar.Neem een braadslee van 20 bij 30 cm.Leg de helft van de sinaasappelplakken op de bodem.Leg er de plakken ui boven op.Druppel er wat olijfolie over de strooi de helft van het kruidenmengsel over.Zet de braadslee in de hete oven en bak 25 minuten tot de uien bruin er zacht zijn.Haal de braadslee uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden.Schuif de gebakken uien en sinaasappelplakken naar de zijkanten van de braadslee.Leg de zalmfilets in het midden,strooi de rest van de kruiden erover.Klop het sinaasappel- en citroensap met de honing door elkaar en giet het gelijkmatig over de vis.Bak de vis 12-15 minuten in de hete oven tot de zalm van binnen niet meer doorzichtig is.Leg de vis op een serveer schaal en garneer met de gebakken uien en verse sinaasappelplakken.

 

 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren