Zoeken naar:
Product categorie: /Brood en Broodjes

Iers Rozijnenbrood

Iers Rozijnenbrood

Product Informatie

Omschrijving van het recept:Een stevig brood dat warm het lekkerst smaakt

Aantal personen : nvt

Bereidingstijd : 60 minuten

Benodigde ingredienten :

450 gram bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels bakpoeder
1 eetlepel suiker
85 gram gele rozijnen
3 deciliter karnemelk.


De bereiding :

Verwarm de oven voor op 220 graden(heteluchtoven 190graden)
Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder boven een kom.Roer de rozijnen en de suiker door het bloemmengsel.Schenk al roerend de karnemelk bij het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Kneed het mengsel beslist niet te lang. Vorm het deeg tot een rol van ongeveer 20 centimeter lang en leg het op een licht beboterde met bloem bestoven bakplaat.Bak het brood in het midden van de oven 25 minuten.Draai het brood om en bak het nog eens voor 5 minuten.Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop klopt. Wikkel het brood in een vochtige doek en laat het zo afkoelen.
Eet het brood nog warm met boter en een lekkere jam.
Tip: als het brood niet meer zo vers is kun je het goudbruin roosteren en eten met boter en honing. 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren