Zoeken naar:
Product categorie: /Soepen

Ierse Uiensoep

Ierse Uiensoep

Product Informatie

Omschrijving: De Ieren zelf zeggen "De Fransen hebben deze soep missschien bedacht maar wij Ieren geven hem de smaak".

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 30-60 min.

Ingredienten:

2 el ongezouten boter
3 grote uien geschild en in dunne plakken
2 grote rode uien geschild en in dunne plakken
4 slalotjes gepeld en fijngehakt
2 tenen knoflook geperst
2 laurierbladeren
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde tym
1 el bruine basterd suiker
750 ml runderbouillon
250 ml donker bier
zout
vers gemalen zwarte peper
150 gr geraspte emmentaler of gruyere kaas

De bereiding:

Neem een ruime soeppan en smelt de boter boven gemiddeld vuur.Doe de uien sjalotjes en knoflook in de pan en laat het geheel 12-15 min zachtjes zweten niet bruin laten worden.Voeg nu de laurier,basilicum,tijm,bruine suiker,de bouillon en het bier toe.Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.doe de deksel op de pan en laat de soep nog zo`n 30-35 min koken tot de uien gaar zijn.

Verwarm de ovengrill voor.Neem 8 vuurvaste kommetjes en zet ze op de bakplaat.Giet de soep in de kommen en strooi de kaas erover.Zet de bakplaat heel voorzichtig in de oven en laat de kaas in 2-3 min smelten.

Serveertip:

Plaats de soepkommen in het midden van 8 mooie grote borden.Geef er vers stokbrood en boter bij.

 

 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren