Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Irish Cod Cobler

Irish Cod Cobler

Product Informatie

Omschrijving van het recept: Ovenschotel met kabeljauw,kaas en scones

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 40-50 minuten

Benodigde ingredienten :

700 gram kabeljauwfilet zonder vel
450 mililiter melk
110 gram cheddar kaas
50 gram boter
50 gram bloem

VOOR DE SCONES:
225 gram bloem
50 gram cheddar kaas
50 gram boter
1 ei
1 theelepel bakpoeder
zout

De bereiding :

Verwarm de oven voor op 230 graden.
Leg de vis filets onder in de ovenschaal.
Maak nu de kaassaus, smelt 50g boter in de saus pan en als het
gesmolten is roer je er de bloem door.
PAS OP ! laat het niet bruin worden!!
Giet de melk erbij en blijf goed roeren tot het een gebonden saus
geworden is.
Smelt de 110g kaas in de saus.
Maak nu het sconedeeg.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng het door de bloem,
voeg de bakpoeder en een snufje zout toe.
Voeg het ei toe en net genoeg melk om een werkbaar deeg te krijgen.
Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 1 1/4 cm Steek er ronde
vormpjes uit met behulp van een nat gemaakte koekjessteker.
Leg de vis filets in een ovenschaal en giet de kaassaus over de vis.
Leg de deegrondjes erop zodat de bovenkant net bedekt is.
Bestrijk het deeg met melk en strooi er de rest van de kaas over.
Bak de schotel 25-30 min. tot de scones goudbruin zijn.
Geef hierbij een lichte salade want het is een machtig gerecht.

 

 

 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren