Zoeken naar:
Product categorie: /Brood en Broodjes

Karnemelk Honingbrood

Karnemelk Honingbrood

Product Informatie

Omschrijving van het recept:Heel aparte smaak.

Aantal personen : nvt

Bereidingstijd :2 uur

Benodigde ingredienten :

1 1/2 zakje gedroogde gist
1theelepel witte suiker
3/4 kopje warm(40 graden)water
1 1/2 kopje karnemelk
2eetlepels gesmolten boter
3eetlepels honing
6 1/2 kop bloem.

De bereiding :

Los de gist op in warme water.
Laat het staan tot het gaat schuimen,dat duurt ongeveer 10 minuten.
Meng de karnemelk, de boter de honing en het gistmengsel door elkaar in een grote beslagkom.
Voeg zout en 2 koppen bloem toe roer goed om alles te vermengen,voeg de rest van de bloem toe, steeds een 1/2 kopje tegelijk waarbij je iedere keer goed doorroert.
Als alles goed vermengt is wat bloem op een gladde ondergrond strooien en het deeg erop leggen, nu goed doorkneden tot het deeg soepel en zacht is,dit duurt +/-6 min.
Smeer een grote beslagkom dun in met olie, leg het deeg erin en smeer daar ook een dun laagje olie over en leg er een vochtige doek over en laat op een warme plaats rijzen +/- 1 uur.
Verwarm de oven voor op 190 graden(heteluchtoven 170 graden).
Leg het deeg weer op een licht bebloemde ondergrond en verdeel het in 2 porties en leg het deeg in de broodvormen.Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat het rijzen tot het deegvolume is verdubbeld +/- 40 minuten.
Bak de broden 30 minuten in de oven,de bovenkant moet goudbruin zijn en de onderkant moet hol klinken als je er op klopt.


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren