Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Kipstoofpotje met Kruiden en Gerst

Kipstoofpotje met Kruiden en Gerst

Product Informatie

Omschrijving : Dit is een recept uit de 7de eeuw

Aantal personen : 6

Bereidingstijd : 2 uur 20 minuten

Ingredienten :

60 gram boter
2-3 pond kippenpoten(ligt aan de grote)
1 pond prei schoongemaakt en in dikke plakken
4 tenen knoflook zeer fijngehakt
180 gram gerst(natuur winkels)
750-1000 mililiter water
3 eetlepels witte wijnazijn
2 laurierblaadjes
zout en zwarte peper
15 grofgehakte verse salieblaadjes(1 eetlepel gedroogd)

De bereiding:

Smelt de boter in een grote zware pan,bak het vlees en de prei en knoflook tot de groente zacht en het vlees licht gebruind is.Voeg de gerst,water,azijn,laurierblaadjes en zout en peper naar smaak toe.Breng het geheel aan de kook,verlaag het vuur,zet de deksel erop en laat 1-1 1/2 uur sudderen.Het vlees is dan zeer zacht en laat makkelijk los van het bot.Voeg de salie toe en laat nog enkele minuten pruttelen.Proef of de smaak goed is en serveer in diepe borden.
 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren