Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Konijn met Mosterd en Salieblaadjes

Konijn met Mosterd en Salieblaadjes

Product Informatie

Omschrijving : Een recept van de Ballymaloe Cookery School

Aantal personen : 6

Bereidingstijd : 1 uur marineren 1 uur 30 minuten bereiden.

Ingredienten :

1 wild konijn a 1.5 kilo
6 verse salie blaadjes
2 theelepels mosterd poeder
2 theelepels grove mosterd
120 mililiter droge witte wijn
15 gram boter
1 eetlepel (olijf)olie
zout en versgemalen zwarte peper
1 eetlepel wijn azijn
18 sjalotjes
250 mililiter creme fraiche of room met citroensap
garnering:
verse salie blaadjes

De bereiding:

Snijd het konijn in porties(of laat dit doen)en leg het in een schaal.Hak de salie blaadjes fijn en doe bij het konijn.Meng de helft van de mosterd poeder met de helft van de grove mosterd en 50 militer water.Giet dit en de wijn over het konijn en laat minstens 1 uur marineren.Haal de stukken vlees uit de marinade(marinade bewaren) en dep ze goed droog.Doe de boter en de olie in een grote braadpan en bak de stukken vlees aan alle kanten lichtbruin.Haal uit de pan en leg het vlees in een andere braadpan.Laat het overtollige vet uit de pan lopen en deglazeer de pan met de azijn.Giet dit over het konijn samen met de marinade.Voeg de sjalotjes en de rest van de mosterd toe samen met 50 mililiter water en wat zout.Laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.Als het konijn klaar is haal je het uit de braadpan en leg het op een voorverwarmde schaal,leg de uien er omheen.Ontvet de saus en voeg de creme fraiche(of andere mengsel)toe.Laat nog even koken om de saus in te laten dikken.Breng op smaak met zout en peper.Giet de saus over het vlees en garneer met reepjes salie.Direkt serveren.

Tip:Dit gerecht kun je ook met kip maken.


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren