Zoeken naar:
Product categorie: /Kleine Hapjes en Voorgerechten

Oesters op Romige Prei met Guinness Hollandaise

Oesters op Romige Prei met Guinness Hollandaise

Product Informatie

Omschrijving van het recept:Heel bijzonder gerecht

Aantal personen : 6

Bereidingstijd :20-30 minuten

Benodigde ingredienten :

24 oesters
2 eetlepels boter
2 eetlepels water
2 preien in ringetjes(alleen het witte en lichtgroene gedeelte)
180 mililiter room
zout
vers gemalen zwarte peper
VOOR DE HOLLANDAISE:
180 gram gesmolten boter
125 mililiter Guinness
3 eigelen
sap van een halve citroen

De bereiding :

Breek met behulp van het mes de oesters open boven een kleine kom.Vang het vocht op en bewaar het. Bewaar de schelpen ook.Doe de boter en het water in een pan en verhit boven matig vuur tot de boter gesmolten is.Voeg de prei toe en kook ze gaar in 3-5 min.Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus wat begint te binden.Roer steeds goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter op laag vuur in een pan. In een andere pan het oestervocht en de Guinness.Breng aan de kook en laat tot 2 el inkoken.Doe het vocht in de kom van de keukenmachine.Laat de machine draaien en voeg de eigelen en het citroensap toe,giet de gesmolten boter er druppelgewijs bij tot het ingedikt is.
Verwarm de ovengril.Plaats de oesterschelpen op de bakplaat en verdeel de prei over de schelpen.Leg daar een oester bovenop en een lepel saus.Zet onder de gril tot de saus bruin is en luchtbelletjes vertoont.
Geef ieder persoon 4 oesters op een mooi bord.
 

 

 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren