Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Sea Scallop and Cod Pie(taart met kabeljouw en jacobsschelpen)

Sea Scallop and Cod Pie(taart met kabeljouw en jacobsschelpen)

Product Informatie

Omschrijving : In dit recept worden kamschelpen gebruikt,ze kunnen eventueel vervangen worden door grote garnalen.

Aantal personen : 4

Bereidinstijd : 60 minuten

Ingredienten :

8 grote zee-kamschelpen/grote garnalen
375 gram kabeljauwfilet
500 mililiter melk
1 theelepel zout
1 theelepel witte peper
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
250 gram champignons in plakjes
65 mililiter zoete witte wijn
750 gram verse aardappelpuree

De bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Haal de kamschelpdiertjes uit de schelp en snijd ze in tweeen.Pocheer de kabeljoaw 15 minuten in de melk,laat uitlekken en kook het vocht in 5 minuten in tot de helft. Verhit 2 eetlepels boter en roer de bloem erdoor,laat 1 minuut bakken,voeg dan langzaam de melk toe en roer goed door om klontjes te voorkomen.
Breng de saus op smaak met zout en peper,voeg de plakjes champignon toe en laat 10 minuten sudderen.Voeg dan de wijn,vis en schelpdieren toe en laat warm worden.Doe het geheel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree,zorg dat alles goed bedekt is.Besprenkel met de rest van de boter en bak 20-30 minuten in de oven.

Tip:Je kunt nog wat fijngehakte slalotjes en wat(diepvries)doperwtjes aan de saus toevoegen. Als je garnalen gebruikt deze eerst pellen en van het zwarte darmkanaal ontdoen.

 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren