Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Shrimp Stew(stoofpot met garnalen)

Shrimp Stew(stoofpot met garnalen)

Product Informatie

Omschrijving van het recept: Stoofpotje met grote garnalen

Aantal personen : 6

Bereidingstijd : 2 uur

Benodigde ingredienten :

125 mililiter plantaardige olie
125 gram bloem
1 3/4 kop gehakte uien
3/4 kop sjalotjes in dunne plakken
1/3 kop gehakte selderij
4 theelepels fijn gehakte knoflook
2 1/2 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/8 theelepel cayenne peper(of meer als je van pittig houd)
3 laurier blaadjes verkruimeld
1 theelepel gedroogde tijm
1 kilo stevige rijpe tomaten ontveld en fijn gehakt
3 kopjes water of vis bouillon
1 theelepel vers citroensap
1 kilo aardappelen
1 kilo grote garnalen gepeld en van het zwarte darmkanaal ontdaan

De bereiding :

Verhit de olie in de pan en voeg geleidelijk de bloem toe.
Zet het vuur laag en laat de roux bruinen onder voortdurend roeren.
De roux moet een hazelnoot achtige kleur krijgen,
dit duurt +/- 20-30 min.
Als de juiste kleur is berijkt voeg je de uien, sjalotjes, selderij,
en knoflook toe.
Roer goed door en laat het geheel nog 10 min.
bakken terwijl je constant blijft roeren.
Voeg dan de zout, peper, cayenne peper, laurierblad en tijm toe roer
weer goed door.
Voeg nu de tomaten, water of bouillon, het citroensap toe en laat het
geheel 1 uur sudderen.
Nu gaan de aardappelen erbij en laat ze 10 min meekoken.
Dan de garnalen toevoegen en de stoofpot nog 25 minuten laten
sudderen.
Serveer uit de pan met stevig brood en boter en een eenvoudige
salade. 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren