Zoeken naar:
Product categorie: /Soepen

Wilde Paddenstoelen Cappuccino

Wilde Paddenstoelen Cappuccino

Product Informatie

Omschrijving : Dit is een recept van de Ierse chef Sean Buckley


Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 1 uur

Ingredienten :

150 gram gedroogde wilde paddenstoelen
(gele boleten,gewone boleten,oesterzwammen
en shiitake)
100 gram champignons
75 gram boter
2 tenen knoflook
50 gram ui
500 mililiter groente boullion
100 mililiter volle melk
30 gram bloem
75 mililiter room
wat fijngehakte dragon
zout en peper

De bereiding:

Week de gedroogde paddenstoelen in wat heet
water.Hak de champignons,de ui en de
knoflook fijn.Als de andere paddenstoelen zacht
zijn hak je deze ook fijn.Smelt een beetje boter
in een pan en voeg alle fijngehakte ingredienten
toe.Laat het geheel zachts sauteren tot alles
zacht is geworden.Voeg de bloem toe en roer
het goed door elkaar.Laat dit 10 minuten
zachtjes meebakken.Voeg nu de boullion toe en
breng het geheel aan de kook.Zet het vuur laag
en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
Haal met een schuimspaan de
paddenstoelenmix uit de soep.Snijd de rest van
de boter in blokjes en voeg die samen met de
room en dragon toe aan de soep.Gebruik een
handmixer om de soep goed te mengen,maar laat de soep nu niet meer koken anders gaat hij schiften.Doe de
paddenstoelenmix terug in de soep.

Voor het serveren de melk opkloppen tot
schuimig.Schep de soep in cappuccino kopjes
en lepel er wat van de schuimige melk op.Geef
hierbij een stukje toast dat met een goede
olijfolie is bestreken. 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren