Rog Vleugels met Bruine Boter
Product Informatie
Omschrijving : Gewoonweg heerlijk
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : +/- 30 minuten
Ingredienten :
700 gram rog vleugels in vieren gesneden
600 mililiter warm water gekruid met ui,laurierblad,peterseliestelen,en een plakje citroen
75 gram boter
3 eetlepels witte wijn azijn
fijngehakte peterselie
fijngehakte kappertjes
bloemen van de oost-indische kers ter garnering(eventueel)
De bereiding:
Doe de rogvleugels in een wijde pan met het warme gekruide water.Laat het zachtjes in 12-15 minuten gaar worden(niet koken).Neem de vis uit de pan en houdt het warm.Verwarm ondertussen de boter in een kleine sauspan.Laat de boter goudbruin kleuren en giet het over de vis.Zet de pan snel terug op het vuur en giet de wijn azijn erin.Roer alles goed door om de pan de deglaseren.Laar het iets inkoken en giet over de vis.Strooi de peterselie en kappertjes erover.Strooi eventueel de bloemetjes eromheen.
Serveer direkt.