Shrimp Sruffed Trout(gevulde forel)
Product Informatie
Omschrijving van het recept: Met garnalen gevulde forel
Aantal personen : 6
Bereidingstijd : 50 minuten
Benodigde ingredienten :
VOOR DE FOREL:
6 hele forellen van de graat ontdaan(laat dit de visboer doen)
bloem
2 eieren geklopt
2 kopjes broodkruin
65g boter
sap en rasp van 1 citroen
zout en peper
VOOR DE VULLING:
1 grote ui gehakt
3kopjes champignons in plakjes
2eetlepel boter
1theeetlepelepeetlepel zout
1theeetlepelepeetlepel witte peper
1/4 kop rode paprika fijn gehakt
1/4 kop lenteuitjes fijn gehakt
250g kleine garnalen
2 kopjes droge sherry
De bereiding :
DE VULLING
Verhit de boter boven matig vuur en bak dan de ui en champignons zachtjes lichtbruin. voeg zout peper, paprika,uitjes garnalen en sherry toe.Laat bakken tot de sherry bijna helemaal verdampt is. Roer af en toe om.Laat af koelen.
Haal de forellen door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim, zodat ze licht bedekt zijn.
Vul voorzichtig de openingen met de vulling en steek dicht met een cocktailprikker.
Verhit de boter en bak de forellen per twee aan alle kanten lichtbruin(de vulling moet heet zijn).
Houd warm terwijl je de andere forellen bakt.
Doe het sap en rasp van de citroen bij het achtergebleven bakvet en verwarm enkele seconden.
Proef of er nog zout en peper nodig is en giet de jus over de vis.
Serveer met partjes citroen en toefjes peterselie