Sinaasappel of Citroen Curd
Product Informatie
Omschrijving : Voor op brood of in taarten
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : 40 minuten
Ingredienten :
4 sinaasappels of citroenen
450 gram suiker
225 gram boter
5 eieren
2 goed afsluitbare potten
De bereiding:
Schil het fruit zo dun mogelijk af en pers de vruchten uit.
Breng in een grote pan water aan de kook, zet een kleinere pan hier in maar zorg dat er geen water in komt.Doe het sap en de schillen in de pan, voeg de boter en de suiker toe en laat het geheel op zacht vuur rustig koken tot de suiker is opgelost.Haal de pan van het vuur en voeg de losgekklopte eieren toe.Zet de pan terug in de andere pan en laat het rustig koken tot de curd aan de achterkant van een lepel blijft kleven. giet de nog warme massa over in de potten en doe direct de deksels erop. De curd is 2 weken houdbaar en in de koelkast 4 weken.