Uienchutney met Rozemarijn en Balsamicoazijn
Product Informatie
Omschrijving : Heerlijk bijgerecht
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : 60 minuten
Ingrdienten :
1 hele bol knoflook
2 kilo uien
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
400 gram suiker
250 mililiter balsamicoazijn(donkere)
De bereiding:
Maak 2 potten van 1/2 liter of 4 van een 1/4 liter met bij behorende deksels met zeer heet water schoon.Leg de ongepelde knoflook bol 2 minuten in kokend water.Laat de knoflook onder koud stromend water afkoelen.Pel hem en druk de teentjes eruit.Pel de uien en snijd ze in partjes.Verwarm de olie in de braadpan en bak de knoflook tenen 3 minuten zachtjes zonder ze te laten kleuren.Voeg de uien,rozemarijn,2 theelepels zout en 1 eetlepel peper toe en roerbak het geheel 2 minuten.Roer de suiker en de azijn erdoor en breng het op hoog vuur aan de kook.Zet het vuur laag en laat het 45 minuten zachtjes koken,tot bijna al het vocht verdampt is.Regelmatig even omroeren.Vul de schoongemaakte potten met de chutney.Laat de chutney in de koelkast of kelder 3 weken rijpen.
Deze chutney is ca. 12 weken te bewaren.Lekker bij allerlei soorten vlees.